Henkari

Vaateripustin tai vaatepuu eli arkikielessä henkari on noin hartioiden levyinen väline, joka on tarkoitettu vaatteiden säilyttämiseen siten, että ne säilyttävät muotonsa. Joissakin ripustimissa on suora poikittainen tanko tai lisäksi ripustimissa voi olla hamelovet, joista voidaan ripustaa housut tai hame vyötärölenkeistä roikkumaan.

Vaateripustimet monipuolisesta valikoimasta

Joissakin ripustimissa on levennetyt olkapäät, jotka helpottavat esim. takkien esillepanoa. On myös olemassa nipistimillä varustettuja ripustimia ja klaffiripustimia, erityisesti housujen ripustamiseen. Ripustin itse puolestaan ripustetaan yläosan koukusta tankoon.

Vaateripustimia valmistetaan muun muassa muovista, metallista, puusta ja myös erityisellä nihkeällä kitkakumilla (esim. Mawa) päällystetyt metalliripustimet ovat erityisen suosittuja mm. neuleiden ripustamiseen, kumi estää vaatetta liukumasta. Usein näitä ripustimia kuulee kutsuttavan lakuhenkareiksi. Ripustimen ripustuskoukku on yleensä tehty paksusta rautalangasta. Kokonaan rautalangasta valmistetaan varsinkin, esimerkiksi pesuloissa pestyjen vaatteiden mukana annettavia vaateripustimia eli pesulahenkareita.

Ripustimia löytyy paljon eri merkkisiä, kokoisia ja mallisia tarkoituksen mukaan. Löytyy aikuisten ja lasten vaatteille, sekä alusvaatteille omansa. Löytyy pidikkeitä ja nipistimiä kaikenlaiseen ripustamiseen esim. huivien, solmioiden, hanskojen, pipojen ja sukkien esillepanoon.

Ripustimia löytyy eri väreissä ja logojen painatus onnistuu myös. Kysy myynnistämme lisää monipuolisesta valikoimastamme.

Takaisin ylös